Am 25 de ani si multe idei.Poate d-asta mi-am si ales o cariera in televiziune.Dupa ce vreo 2 ani am alergat de colo pana colo la stiri, am simtit nevoia de o schimbare si asa am trecut la departamentul de productie (emisiuni,filme), unde am ramas de vreo 3 ani incoace.
Sunt in zodia Gemenilor, foarte sociabila,plina de imaginatie si destul de..."dusa cu capul" cum ar spune unii.In pauzele dintre 2 emisiuni m-am gandit ca ar trebui sa-mi umplu timpul cu ceva, in afara "copilului" meu (pe care-l puteti vedea si in poza) :)si astfel am facut acest blog, nascut din pasiunea mea pentru calatorii.
Sper sa va fie de ajutor!
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Daca vrei sa pleci in spatiu, incearca pe site-ul NASA !

 

Informatii utile- Before you go

Created 01.02.2009 20:09:23 | Last change 01.02.2009 20:11:46
CLIMA:
Thailanda are un climat tropical, cu trei anotimpuri distincte:
- lunile mrtie si aprilie reprezinta vara la ei, sunt lunile cele mai fierbinti ale anului (27-37 grade C )
- din mai pana in septembrie este sezonul ploios (dar asta nu inseamna ca ploua non-stop, ci cate 1 ora-doua zilnic); 25-32 grade C
- din noiembrie pana in martie este sezonul secetos (dar mai racosros) 17-29 grade C
Temperatura medie anuala este de 28 grade Celsius, atingand spre exemplu la Bangkok 30 de grade Celsius in aprilie si 25 in decembrie.

AMBASADE:
1. Ambasada Romaniei in Thailanda
Soi Charoenphon 1, Pradipat Road, Bangkok
Tel. 279 79 02; 279 36 83; Fax. 618 24 58
Prefix tara: 66; Prefix Bangkok: 2

2. Ambasada Thailandei in Romania
Bucuresti, Str. Vasile Conta nr. 12
Tel. 021/311.00.31; 021/311.00.67
Fax. 021/310.044
(Lista ambasadelor din Romania)

ZIUA NATIONALA:
5 decembrie- aniversarea zilei de nastere a regelui

POPULATIA:
Thailanda are peste 60 de milioane de locuitori. Alaturi de etnicii thai, majoritari in proportie de 80%, convietuiesc si alte etnii importante: chinezi (aproape 10%), malaezieni (4%), laotinei, mons, khmeri, indieni si birmanezi.

RELIGIA:
In Thailanda, budismul este mai mult decit o religie, este un mod de viata. Invataturile lui Budha sint urmate cu sfintenie de 93% din populatie, iar ikar calugarii budisti sint priviti cu un respect nemarginit.
Cultura profund religioasa a Tailandei este sugerata de multitudinea de temple si statui care deschid o poarta catre metafizica budismului.

BANI:
Unitatea monetara este baht-ul. Baht-ul este divizat in 100 de satang. Ideal este sa schimabti banii doar la banca. Bancile functioneaza, de obicei, intre orele 9 si 20.De preferat este sa schimbati sume mai mari de bani (peste 100 de dolari), pentru ca rata de schimb este mai buna decat la sumele mai mici.
Cartile de credit si de debit (Visa, Master Card, American Express, Diners) sunt acceptate de toate bancile (mai putin Military Bank), restaurantele, hotelurile si magazinele mari. Puteti retrage bani de la ATM-uri fara niciun fel de problema, cu toate ca si aici ar fi de preferat sa retrageti de la cele amplasate in sediile bancilor.ALTE LUCRURI PE CARE E BINE SA LE STII:

1.Salutul lor nu este o simpla strangere de mana, asa cum suntem noi obisnuiti; aici se saluta lipindu-ti palmele, cu degetele in sus, intr-un gest ca pentru rugaciune.

2. Este considerat nepoliticos sa indrepti piciorul catre o persoana, de aceea este recomandabil sa evitati un astfel de gest atunci cind stati linga cineva.

3. Nu atingeti localnicii pe cap! Nici macar in gest de prietenie. La ei capul este cea mai importanta parte a corpului, iar daca aceasta parte este atinsa de cineva reprezinta un mare gest de nepolitete.

4. Manifestarea publica a afectiunii dintre un barbat si o femeie nu este agreata, fiind considerata indecenta.

5. Pentru vizitarea locurilor religioase, se recomanda imbracaminte decenta, fara suprafete descoperite. Se vor evita sorturile, sandalele, ce lasa calcaiul descoperit, tricourile decoltate sau fara mineci.

6.Este de preferat sa nu faceti plaja topless.

7. Pedepsele pentru introducerea in Thailanda de droguri sau folosirea acestora sint extrem de severe.

8.Ai grija de unde cumperi lucruri de firma pentru ca s-ar putea sa te trezesti cu
fake-uri.Cel mai bine e sa cumperi aceste lucruri din reprezentantele magazinelor respective.

9. Ar fi bine sa ai mereu o harta asupra ta si o carte de vizita de la hotelul unde stai. Bangkok-ul este foarte mare, unde pana si soferii de taxi reusesc sa se rataceasca.

10. La fiecare colt de strada vei gasi un localnic pregatit sa te insele. Nu apela la serviciile lui sub nicio forma Un simplu NU si un zabet ar trebui sa fie de ajuns, cu toate ca multi dintre ei te hartuiesc de-a dreptul. Oamenii sunt in general prietenosi si fac asta doar pentru a supravietui deoarece in Thailanda domneste o saracie foarte mare printre persoanele de rand.
02.01.2009
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one